Het ontstaan van Koop een Kunstje

Het idee

Het idee voor Koop een Kunstje is ontstaan tijdens de coronatijd. Zoals voor velen van ons is de werkgelegenheid voor kunstenaars op dit moment erg laag. En dat is giga zonde! Juist in deze tijd is kunst ontzettend belangrijk en waardevol. Om elkaar cadeau te geven of zelf enorm van te genieten.  Omdat Koop een Kunstje net in de lucht is, in de vorm van een pilot, worden de live-optredens nog enkel in Utrecht uitgevoerd.

 

Het doel

Door middel van ‘Koop een Kunstje’ wordt de bereikbaarheid van kunstenaars in alle kunstdisciplines vergroot en de drempel voor jou verlaagd om een kunstenaar te benaderen voor persoonlijke kunst. Er is bewust enkel voor het aanbieden van persoonlijke kunst gekozen omdat de verbinding, zoals te zien aan het logo, centraal staat bij dit creatieve platform. Daarom ook de naam ‘Koop een Kunstje’: met ‘Kunstje’ wordt bedoeld: gepersonaliseerde kunst zoals persoonlijke optredens van korte duur in intieme setting. Uiteindelijk zal ‘Koop een Kunstje’ ook dienen als platform waarop kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten om samen kunst te maken of elkaar te inspireren. 

Het team

‘Koop een Kunstje’ is opgericht door Lieke van Herk. Na haar bestuursjaren bij studentenveriniging ViaKunst en Stichting Stukafest Utrecht kreeg ze, naast haar baan als leerkracht basisonderwijs, het idee om haar eigen creatieve platform op te richten. Ze heeft een grote passie voor organiseren, kunst, creativiteit, netwerken en mensen met elkaar in contact brengen. Al deze liefdes kan ze in dit platform kwijt. Lieke wenst je dan ook dat je enorm mag genieten van alle Kunsten die de kunstenaars aanbieden. Moge dit voor jou en/of degene aan wie je de Kunst schenkt een prachtig lichtpuntje in deze bijzondere maar toch wel zware tijd zijn.

© Evelien Buynsters
Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.