Over de pilot

Wat houdt de pilot in?

Het idee voor dit creatieve platform is recent ontstaan. Allereerst wordt er in de maand februari gepolst of de kunstenaars op het platform en het publiek enthousiast zijn. Al je feedback is dus welkom en delen van de site erg lief! Wanneer het blijkt dat Koop een Kunstje een succes is, wordt het omgetoverd tot een stichting.
De live-optredens die nu op de site staan worden enkel aangeboden door Utrechtse kunstenaars en zijn wegens reiskosten- en tijd ook enkel in Utrecht te bestellen. Wanneer Koop een Kunstje een succes blijkt, kan het worden uitgebreid naar overige steden.

Waarom wordt Koop en Kunstje uiteindelijk een stichting?

Koop een Kunstje is uit liefdadigheid ontstaan. Om de kunstenaars een groter bereik te geven en mensen zichzelf óf een ander blij te maken met een cadeau: gepersonaliseerde kunst. Hierdoor is ervoor gekozen van Koop een Kunstje geen commercieel bedrijf te maken, maar een stichting. Dat brengt meerdere mogelijkheden met zich mee, onder andere het kunnen doen van fondsaanvragen. 

Waarom is alles nog in het Nederlands?

Koop een Kunstje is bedoeld voor alle doelgroepen. Kunstenaars wordt bijvoorbeeld ook gevraagd om verschillende Kunstjes aan te bieden, variërend in prijs van laag naar hoog. Omdat de taal enkel in het Nederlands is (behalve op de persoonlijke pagina’s van artiesten die Nederlands niet als moedertaal hebben), kunnen er onbedoeld mensen uitgesloten worden. Daarom wordt de website van Koop een Kunstje, wanneer het officieel een stichting is, zo spoedig mogelijk in het Engels vertaald.

Over de kunstenaars

Hoe zijn de kunstenaars op Koop een Kunstje gekomen?

De oprichtster van dit creatieve platform heeft de kunstenaars uit haar eigen netwerk benaderd. Bij de selectie van de kunstenaars is er gekeken naar variatie tussen hetgeen wat zij al naast het creatieve platform aanbieden en of zij al persoonlijke kunst aanbieden en geschikt zijn om dit te doen. Uiteindelijk is er, wanneer de kunstenaars enthousiast en gemotiveerd bleken, een samenwerking met hen aangegaan. 

Hoe kan ik me als kunstenaar aanmelden?

Om het oprichten van Koop een Kunstje overzichtelijk en behapbaar te maken, zit er tijdelijk, totdat Koop een Kunstje officieel een stichting is geworden (dit gebeurt waarschijnlijk in maart/april), een stop op de aanmeldingen. Er is echter wél ruimte voor dansacts. Dus: woon je in Utrecht en zou jij via zoom/in het echt dansoptredens/workshop willen aanbieden? Meld je dan aan via het tabblad ‘Verkoop je Kunstje’. In de tussentijd mag je altijd vrijblijvend contact opnemen over de mogelijkheden in de toekomst.

 

 

Wat wordt er bedoeld met ‘Kunstje’?

‘Kunstje’ is een speelse woordspeling voor gepersonaliseerde kunst met een grote K. Per kunstenaar zal dit een andere invulling hebben. Voor deze bewoording is gekozen om het nadruk op het speelse karakter te houden. Zoals aan het logo te zien is, wordt er met dit platform beoogd om zeer betekenisvolle ontmoetingen tussen de kunstenaars en de gelukkige ontvangers te realiseren. De titel ‘Kunstje’ doet niet af aan de kwaliteit van de kunstenaar en zijn of haar kunsten maar staat symbool voor nieuwe mogelijkheden en kansen in deze steeds individualistisch wordende tijden. Laten we door middel van deze kunst dichter tot elkaar komen.

Over het bestellen en betalen

Hoe plaats ik een bestelling voor een Kunstje?

Wanneer je onder het filmpje op de naam van de kunstenaar klikt, kom je op de persoonlijke pagina van de kunstenaar terecht. Wanneer je naar beneden scrolt, zie je het bestelformulier. Deze kun je direct invullen, hier is geen account voor nodig. Het antwoord op dit formulier komt direct bij de kunstenaar terecht. Je telefoonnummer- en mailadres zijn enkel voor de kunstenaar en de oprichter van dit platform zichtbaar. Er wordt verder niks mee gedaan dan het leggen van contact tussen jou en de kunstenaar. Nadat de kunstenaar je antwoord ontvangen heeft, zal de kunstenaar zo snel mogelijk reageren op je aanvraag. 

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Nadat je het formulier hebt ingevuld, zal de kunstenaar contact met je opnemen. Wanneer er een akkoord is bereikt tussen jou en de kunstenaar over het Kunstje, wordt het Kunstje uitgevoerd. Je dient na het akkoord zo snel mogelijk de kunstenaar te betalen. De betaling gebeurt direct tussen jou en de kunstenaar. Omdat de kunstenaar zo goed mogelijk zijn Kunsten aan jou aan zal bieden, is er na uitvoer van de Kunsten geen restitutie mogelijk. 

Welk gedeelte van de Kunstjes gaat naar Koop een Kunstje?

Omdat Koop een Kunstje van start is als pilot, gaat het volledige bedrag van het Kunstje direct naar de kunstenaar. Wanneer Koop een Kunstje een succes blijkt, wordt er uiteindelijk dus een stichting van gemaakt. Wanneer Koop een Kunstje officieel een stichting is, zal er een klein deel van de inkomsten naar Koop een Kunstje gaan. Met dit geld zal Koop een Kunstje verder geprofessionaliseerd worden. Als stichting zal Koop een Kunstje namelijk geen winstoogmerk hebben. 

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.